Lite om ridturerna
Under våra ridturer färdas vi genom ljusa bokskogar, vackra granskogar, längs å och sjö, på små vägar och stigar i kuperat landskap med vackra utsikter i norra Skåne.
Hästarna är alla lämpliga turridningshästar, men med olika karaktär. Detta innebär att varje ryttare hittar rätt häst att rida, med utgångspunkt från tidigare riderfarenhet.

Rida med barn.
Även om det mest är vuxna ryttare på våra turer, så är barn givetvis också välkomna. Här finns ingen fast åldersgräns, utan vi brukar diskutera möjligheten i samband med bokningen, beror på turens längd m.m.

Hur många kan rida samtidigt?
Vi har ca 14 hästar som går med i verksamheten. Vi rider som regel med betydligt mindre grupper än så, men detta antal är max vid slutet sällskap. Dock har vi några olika lösningar vid större sällskap.

Lämpliga kläder
Kläder för väder och ridning. Ibland blir det tyvärr sämre väder. Enstaka skurar tål både ryttare och häst, men vid mer ihållande regn ställer vi in bokade turer om så önskas. Detta gör vi dock alltid efter kontakt per telefon. Lämpliga kläder för ridning är oömma kläder, lediga byxor utan sömmar som skaver och rejäla skor med bra sula. Vid misstanke om regn är en regnkappa lätt att ha med, och mycket värre att vara utan om det kommer en skur.

Hur mycket får man väga?
Obs! Islandshästen är en lite mindre häst som visserligen är stark, men vi har en viktgräns på 90 kg.

Ridning och boende
Det går bra att skräddarsy sitt eget ridpaket, bara att välja om man vill rida endast en tur och övernatta, eller rida under flera dagar. Bara 500 meter från stallen finns Byskolans vandrarhem, som ägs av min son Björn. Här finns både dubbelrum och familjerum i den gamla ombyggda skolan som ligger vackert med fin utsikt. Gästerna delar på 2 välutrustade kök, dessutom finns flera grillplatser. Priset är 400 för enkelrum, 545 för dubbelrum och familjerummet kostar 880 kr. Finns även familjerum med 2 sovrum totalt 6 bäddar, eget mat och vardagsrum för 995 kr.

Turridningssäsongen varar från mars till början av december.

Vi rider för det mesta två- eller tretimmes-turer, där fika ingår. Men vi anpassar också turerna efter önskemål. Eftersom vi inte har mer än drygt 10 hästar i verksamheten är ju antalet deltagare per tur begränsat. Vi har dock några olika lösningar vid större sällskap.

Vi rider för det mesta två- eller tretimmesturer, där fika ingår. Men vi anpassar också turerna efter önskemål. 

Priser turridning

Priset på ridturer för säsongen 2019

1 timmes ridtur, 500 kr
vi rider 1 timma, ca 5-6 km, ingen fika

2 1/2 timmes ridtur, 650 kr 
vi rider 2 timmar, ca en mil, fika ingår

3 1/2 timmes ridtur, 800 kr
vi rider 3 timmar, ca 1,5 mil, fika ingår

Heldagstur, 1100 kr
ca 4 timmars ridning med lunch under ridturen

Välkommen att boka, 0707-38 08 79 eller info@bronne.se

Bokning och betalning

Bokning sker per 0707-38 08 79 eller via info@bronne.se.
Obs! Jag kollar och besvarar mina mejl dagligen och har ni inte hört ifrån mig på 2 dagar så ring istället. Har förstått att några mejl har fastnat i spamfilter och ibland går det ej skicka tillbaka svar till adressen som frågan kommit ifrån.

Betalning sker kontant på plats eller genom insättning på BG 5714-6086. Skriv tid och datum, och tag med insättningskvitto om betalningen skett nära inpå ridningen.

Presentkort

Vill du ge bort en ridtur? Jag har presentkort till försäljning.