Bysmedjans B&B och Byskolans Vandrarhem

Byskolan i Brönnestad.

I mitten av 1800-talet stod byggnaden klar att ta emot de första skoleleverna. Drygt 100 år senare lades skolan ner och huset blev församlingshem. Sedan 10 år tillbaka är nu Byskolan förvandlad till vandrarhem.

Den gamla stilen och charmen finns kvar i såväl matrum som övernattningsrum. Trots att vandrarhemmet är förhållandevis litet finns här både dubbelrum, 3-bäddsrum och familjerum. Här finns 2 välutrustade kök samt några grillplatser.
Byskolan ligger i en vacker trakt med fin utsikt.

Både bastu och utomhus-spapool finns att hyra.

Byskolan ligger i ett fantastiskt vandringsområde. Här finns välmarkerade leder för både den vana vandraren och för den som väljer lite kortare turer. Vi tillhandahåller bra kartor överområdet.

Naturmässigt är området är väldigt varierande med både fina skogar och öppet landskap, vandrarna passerar fina utsiktspunkter, vandrar längs å och sjö och förbi Hovdala slott som är startpunkten för de olika turerna.

På gården har vi ridturer på islandshäst för den som väljer att uppleva området från hästryggen.

Pris 2021

Enkelrum        500 kr
Dubbelrum     650 kr        2 dubbelrum delar på en toalett och en dusch/toalett
3-bäddsrum    800 kr        egen dusch och toalett utanför rummet
4 bäddsrum    950 kr        egen dusch och toalett utanför rummet

Bed and breakfast

Så kan vi även välkomna gäster i Lilla Bysmedjan och i en lyxig lägenhet . Lilla Bysmedjan är ett friliggande hus i nära anslutning till Byskolan, lyxig lägenhet finns i Byskolan men har egen ingång, eget kök och dusch och toalett. I båda dessa boenden finns det 6 bäddar i två olika rum.  I lilla Bysmedjan finns eget nytt kök och badrum och ett eget uterum. Tillgång till grillplats och spapool.

Bed and breakfast_

2 personer    950 kr
3 personer   1450 kr
4 personer   1850 kr
5 personer   2250 kr
6 personer   2650 kr

Lilla Bysmedjan med samma standard som vandrarhemmet

2 personer     800 kr
3 personer    1000 kr
4 personer    1200 kr
5 personer    1400 kr
6 personer    1600 kr

Tid för ankomst och lämnande av rummet kommer ni överens om vid bokning.

Bokning av boende: Välkommen att kontakta Björn för bokning av boende, helst per telefon 0707-54 44 60 eller i andra hand via mail: odenmalm83@hotmail.com